Dokonalá snídaně na Den matek: Připravte ty nejlepší palačinky!

Přidat na Seznam.cz

V jednoduchosti je krása. A to je pravda. Palačinky umí snad každý, ale umíte je správně? Tak, aby se těsto neroztrhlo na pánvi, ale bylo krásně měkké a poddajné? Zkuste to podle tohoto receptu a uvidíte rozdíl sami!

Ingredience, které budete potřebovat:

2 vejce
250 ml plnotučného mléka
3 lžíce oleje
120 ml jemně perlivé vody
250 g hladké mouky
1 lžíci bramborového škrobu
malou špetku soli

Budete postupovat takto:

  1. Nejprve hladkou mouku a bramborový škrob prosejeme do mísy. Přimícháme sůl a uprostřed směsi vyhloubíme důlek.
  2. Do vytvořeného důlku rozklepneme obě vejce, přidáme vodu s mlékem a v neposlední řadě také tři lžíce oleje.
  3. Promícháme tak, aby vzniklo jednotné těsto.
  4. Rozpálíme pánev na střední teplotu a začínáme klasickým litím od prostřed až po okraj, vytvářet palačinky.
  5. Pokud si troufáte, můžete také zkusit moučník obrátit ve vzduchu. Pozor, aby Vám však nespadl na zem, to by byla škoda.

Dochutit můžete třeba malinami, jahodami, nebo jakýmkoli ovocem dle chuti. Přelít javorovým sirupem všechny malé placičky je jiný gastronomický zážitek a vřele doporučovaný. Dobrou chuť.

Zdroj: redakce