Domácí chipsy z bramborových slupek
Bramborové slupky jsou často jen odpad, který nám po vaření zbývá. U některých jídel se ale brambory jí i se slupkou, tak proč slupky nevyužít? Můžete si z nich připravit domácí chipsy, které jsou snadné a navíc i levné!
Bramborové slupky
Slupky, které vám zbydou po oloupání brambor, si dejte stranou. Na chipsy by slupky neměly být příliš tenké, a především vyřaďte ty, na kterých je známka plísně. Poté slupky důkladně propláchněte, aby na nich nebyly žádné nečistoty.
Koření
Protože chipsy z bramborových slupek se nesmaží, dá se říct, že jsou o něco zdravější než klasické brambůrky. Připravené slupky promíchejte s trochou oleje, soli a přidejte koření. Záleží jen na vás, jaké chipsy máte nejraději – okořenit je můžete paprikou nebo pepřem.
Pečení
Okořeněné slupky vyskládejte na pečící papír tak, aby se nepřekrývaly. Poté je pečte na 180–200 °C 10 až 15 minut. Během pečení je dobré občas je promíchat, aby se slupky propekly a byly křupavé. Jakmile jsou chipsy ze slupek propečené, máte hotovo a můžete podávat.
zdroj: idnes, prozeny, freshiprima