Gyoza knedlíčky: Vyzkoušíte tuto asijskou pochoutku?
Gyoza knedlíčky jsou populární nejen v Asii, ale po celém světě. Tento recept je možná trochu náročnější, ale pokud chcete ochutnat asijskou kuchyni, rozhodně stojí za to! Knedlíčky pak můžete podávat nejen jako hlavní jídlo, ale také jako předkrm, nebo je naservírovat na párty.
Těsto
Prosejte mouku (asi 240 g) se solí a za stálého míchání pomalu přilévejte asi 140 ml vařící vody. Jakmile voda trochu vychladne, zpracujte hladké těsto. Poté ho přikryjte fólií a nechte asi 45 minut odpočívat. Připravené těsto následně vyválejte do tenka (asi na 2–3 mm) a vykrájejte kolečka. Ta vždy poprašte škrobem, aby se k sobě poté nelepila. Jakmile je máte hotová, dejte je stranou a pusťte se do náplně.
Náplň
Najemno nakrájejte čínské zelí, žampiony a cibuli. Poté přidejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, a najemno nasekanou jarní cibulku. Tuto směs poté přidejte k mletému, ideálně vepřovému masu, a přimíchejte pažitku, olej, sójovou omáčku a podle chuti sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience propojily.
Balení knedlíčků a vaření
Ze směsi si pomocí lžiček udělejte malé kuličky. Ty poté vložte do středu těsta, a vlhkými prsty těsto přehněte. Díky vlhku se knedlíček slepí a získá požadovaný tvar. Takto připravený knedlíček poté orestujte na pánvi s trochou oleje, ale jen z jedné strany. Když jsou knedlíčky z jedné strany dozlatova, přilijte do pánve asi 80 ml horké vody, a pánev přiklopte. Jakmile se voda po pár minutách odpaří, měly by být knedlíčky hotové. Nakonec je můžete podávat se sójovou nebo sweet chilli omáčkou.
zdroj: toprecepty, freshiprima, apetitonline