Reklama a spolupráce:   Reklamní články   SEO články   Zpětné odkazy   Bannerová reklama  

ČasProŽeny.cz
Web, kde jsou ženy samy sebou
  • Nejnovější
  • Krása a zdraví
  • Celebrity
  • Vztahy a sex
  • Psychologie
  • Rady a tipy
  • Móda
  • Jídlo
  • Rodina
  • Cestování
dumpling dishes
27. 2. 2023

Gyoza knedlíčky: Vyzkoušíte tuto asijskou pochoutku?

Přidat na Seznam.cz

rady a tipy, recepty a vaření

Gyoza knedlíčky jsou populární nejen v Asii, ale po celém světě. Tento recept je možná trochu náročnější, ale pokud chcete ochutnat asijskou kuchyni, rozhodně stojí za to! Knedlíčky pak můžete podávat nejen jako hlavní jídlo, ale také jako předkrm, nebo je naservírovat na párty.

Těsto

Prosejte mouku (asi 240 g) se solí a za stálého míchání pomalu přilévejte asi 140 ml vařící vody. Jakmile voda trochu vychladne, zpracujte hladké těsto. Poté ho přikryjte fólií a nechte asi 45 minut odpočívat. Připravené těsto následně vyválejte do tenka (asi na 2–3 mm) a vykrájejte kolečka. Ta vždy poprašte škrobem, aby se k sobě poté nelepila. Jakmile je máte hotová, dejte je stranou a pusťte se do náplně.

Náplň

Najemno nakrájejte čínské zelí, žampiony a cibuli. Poté přidejte prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, a najemno nasekanou jarní cibulku. Tuto směs poté přidejte k mletému, ideálně vepřovému masu, a přimíchejte pažitku, olej, sójovou omáčku a podle chuti sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience propojily.

person holding white ceramic plate with food
foto: Matthieu Joannon, Unsplash

Balení knedlíčků a vaření

Ze směsi si pomocí lžiček udělejte malé kuličky. Ty poté vložte do středu těsta, a vlhkými prsty těsto přehněte. Díky vlhku se knedlíček slepí a získá požadovaný tvar. Takto připravený knedlíček poté orestujte na pánvi s trochou oleje, ale jen z jedné strany. Když jsou knedlíčky z jedné strany dozlatova, přilijte do pánve asi 80 ml horké vody, a pánev přiklopte. Jakmile se voda po pár minutách odpaří, měly by být knedlíčky hotové. Nakonec je můžete podávat se sójovou nebo sweet chilli omáčkou.

zdroj: toprecepty, freshiprima, apetitonline

Diskuze Vstoupit do diskuze


_Artemis_

Klasický ruský boršč: Základem je hovězí vývar, kysaná smetana polévku zjemní

zdroj

Mléková polévka s noky: Lehký oběd s rychlou přípravou

Close-Up Photography of Cheese

Recept na rychlou a jednoduchou sýrovou omáčku

Ing.Mgr.Jozef Kotulič

Rychlá bábovka, která nikdy neomrzí

chocolates

Jak na domácí čokoládu? Vyzkoušejte recept na tu klasickou i její bílou variantu

sausage grilled on griller outdoors

Domácí klobásy nejen na letní grilovačku: Vyzkoušejte tuto domácí uzeninu bez chemie

selective focus photography of sliced pizza

Sladká pizza: Vyzkoušejte netradiční dezert

Michal Sänger

Poctivý guláš se šesti: Vyzkoušíte tento tradiční recept?

assorted vegetables

Deset pravidel pro vaření zeleniny, o kterých možná nevíte

  • Abhishek Sanwa Limbu: Unsplash
Foto:

Čtěte také

  • zdrojEmo fáze nemusí být jen o černém oblečení. „Žádné dítě není v bezpečí,“ varuje matka
  • person holding silver iphone 65 barev nehtů, které přitáhnou jejich pozornost
  • FortunetellerNávštěva kartářky: je potřeba brát výklad karet s rezervou, ale existují i opravdu nadané ženy
  • woman near wallTrendy střih cub cut. Ideální styl pro všechny, koho nebaví trávit v koupelně mnoho času
  • Woman in Black Leather Jacket and Black Pants Sitting on Brown Wooden ChairMódní trendy pouličního stylu z Paříže. Fashion week přišel s módními tipy o několik měsíců dříve

ČasProŽeny.cz
  • Reklamní články
  • Pracovní nabídky
  • Kontakty
ČasProženy.cz je web, kde jsou ženy samy sebou

Copyright © 2019-2020 ČasProŽeny.cz