Hovězí vývar, který vás postaví na nohy
Při nemoci, ve studeném počasí nebo po alkoholem nabité noci není nic lepšího než poctivý domácí vývar. Ten hovězí má navíc obzvláště sílu a zaručeně vás opět postaví na nohy. Vyzkoušíte tento recept?
Maso
Na hovězí vývar samozřejmě potřebujete hovězí maso, případně i hovězí kosti. Maso důkladně opláchněte a pokud máte čas navíc, můžete maso i kosti nejdříve opéct v troubě asi na dvacet minut. Poté dejte maso ho většího hrnce, přidejte vodu a přiveďte k varu na mírném plameni.
Zelenina
Maso vařte dvě a půl až tři hodiny, a přidejte zeleninu (celer, mrkev, cibule, česnek a pórek) a koření (nové koření, kuličky pepře, bobkový list a sůl). Jakmile vše změkne, polévku přeceďce. Do vývaru pak vraťte nakrájené maso a zeleninu, případně dochuťte. Přidat můžete vařené nudle a na ozdobu sekanou petrželku.
Tip
Pokud se rozhodnete dělat vývar z hovězích kostí, zvojte raději řídké, tzv. špikové kosti. Morkové jsou tučné a výsledná polévka by tak byla mastná. Do polévky můžete také přidat játrové knedlíčky.
zdroj: apetitonline, topcrecepty, vareni