Klasický ruský boršč: Základem je hovězí vývar, kysaná smetana polévku zjemní
Klasický ruský boršč je oblíbený nejen na východě, ačkoliv právě tam se jedná o tradiční polévku. Vyzkoušíte tuto typicky červenou polévku s nezaměnitelnou chutí? Její náročnější příprava stojí za to!
Vývar
Základem je hovězí vývar. Hovězí s kostí umyjte, zalijte studenou vodou a dejte vařit. Vodu osolte, a na mírném ohni vařte asi jeden a půl hodiny. Těsně před koncem přidejte celý pepř a bobkový list, poté maso vyndejte a vývar přeceďte. Měkké maso nakrájejte a vložte zpět do vývaru.
Zelenina
Do vývaru přidejte nakrájené brambory a zelí nakrájené na nudličky. Mezitím nadrobno nakrájejte cibuli a nastrouhejte mrkev a červenu řepu. Zeleninu poté osmažte, a do pánve přidejte asi 2 naběračky vývaru a rajský protlak. Vše osolte a opepřete, a dobře promíchejte. Jakmile je zelenina měkká, přidejte celou směs z pánve do vývaru. Nakonec přidejte drcený česnek, a nechte polévku pod pokličkou asi 15 minut.
Smetana chuť zjemní
Boršč podávejte horký, a s trochou zakysané smetany, která chuť polévky zjemní. Na ozdobu můžete také přidat nasekaný kopr a petrželku.
zdroj: toprecepty, vareni, freshiprima