Mléková polévka s noky: Lehký oběd s rychlou přípravou
Nemáte moc času na to, abyste uvařili sytý, ale lehký oběd? Pak je mléková polévka tou pravou volbou. Její příprava je jednoduchá a rychlá, a pokud do polévky dáte i domácí noky, každý si na ní pochutná!
Domácí noky
Do hrnce nalijte asi půl litru vroucí vody, nezapomeňte ji osolit. Do hrnečku pak rozklepněte vejce a přidejte mouku. Ze směsi pak vytvarujte, pomocí lžic, malé noky. Ty pak nabíráme lžičkou a vhazujte rovnou do osolené horké vody.
Polévka
Jakmile noky vyplavou, tedy asi po třech minutách, přidejte do hrnce mléko. Je jen na vás, jaké mléko zvolíte, nicméně mělo by ho být alespoň půl litru. Polévku nechte opět povařit, a pokud je to nutné, přidejte špetku soli.
Pro jemnější chuť
Pokud chcete, aby měla polévka jemnější chuť, můžete dát do polévky kousek másla. Za stálého míchání pak počkejte, až se máslo samo rozpustí, a teprve poté podávejte. Jemnější chuť uvítají zejména děti. Pokud se vám nechce dělat domácí noky, můžete do polévky přidat i klasické nudle.
zdroj: recepty, toprecepty, vareni