Netradiční recepty na bramborový salát
Vánoce jsou téměř tady a většina rodin se už těší na tradiční bramborový salát. Každý ho děláme trochu jinak. Znáte ale tyto způsoby?
Jablka
Oloupané, nakrájené a vařené brambory promíchejte s vařeným celerem. Přidejte sůl, pepř a trochu citronové šťávy a nechte vychladnout. Následně přimíchejte nakrájená jablka, petrželku, případně přidejte citronovou šťávu a majonézu nebo smetanu s křenem. Vše smíchejte a nechte odležet v lednici. Tím máte hotovo.

Křepelčí vejce a hořčice
Brambory si uvařte den předem, dejte ale pozor, aby nebyly poničené. Vychladlé je oloupejte a nakrájejte na kostičky, zvlášť si uvařte mrkev, přidejte červenou, žlutou a bílou cibuli a spolu s okurkou je nakrájejte na kostičky. Dále přidejte mražený hrášek, červenou kapii (týden předem ji spařte vroucí vodou, před použitím ji vložte do okurkového láku), řapíkatý celer a najemno nakrájená a oloupaná jablka. Zvlášť si uvařte křepelčí a slepičí vejce, ta následně překrojte strunovým kráječem a na čtvrtiny rozkrojená křepelčí vejce nechte stranou na ozdobu. Vše promíchejte a přidejte pepř, sůl, majonézu, tatarskou omáčku, hořčici a trochu medu. Salát máte hotový a můžete podávat.
Máta a avokádo
Nejdříve si připravte zálivku. Na tu budete potřebovat hořčici, majonéru, cůl a pepř, a také mátu. To vše prošlehejte s trochou vody. Na salát dejte vařit omyté a neloupané brambory, nakrájené na větší kousky. Jakmile se brambory vaří, položte na hrnec cedník a vsypte do něj hrách a fazolky, které se v páře uvaří. Uvařené brambory sceďte a propláchněte. Vše poté přidejte do misky, dodejte nakrájené avokádo a trochu citronové šťávy, vše pak přelijte zálivkou. Salát míchejte až při podávání.

zdroj: apetitonline, vareni, novinky