Recept na belgické vafle: Takovou snídani si zamilujete

Přidat na Seznam.cz

Belgické vafle milují lidé na celém světě, a není divu. Tuto sladkou snídani připravíte rychle a navíc snadno, a samozřejmě také přesně podle vašich představ. K belgickým vaflím totiž můžete přidat ovoce, šlehačku nebo třeba med. Vyzkoušíte tento recept?

Těsto

V míse smíchejte asi 175 gramů hladké mouky, prášek do pečiva, špetku soli a asi lžíci cukru. Zvlášť si rozklepněte dvě vejce a oddělte žloutky od bílků. K dobře promíchaným suchým přísadám přidejte olej, mléko a žloutky a vypracujte hladké těsto. Poté z bílků ušlehejte sníh a zapracujte ho do těsta.

Pečení

Připravené těsto postupně zapékejte ve vaflovači. Ten nemusíte ani předem vymazávat, vafle se totiž snadno vyndavají a nepřipékají se. V závislosti na tom, jak chcete vafle propečené, je pečte 2-7 minut.

Servírování

Hotové belgické vafle chutnají nejlépe ještě teplé. Podávat je můžete s ovocem, šlehačkou, Nutellou, nebo například medem. Dobré jsou také jen posypané skořicí a cukrem. Pokud chcete recept trochu ozvláštnit, můžete do těsta přidat trošku ginu.

zdroj: toprecepty, recepty, vareni