Recept na ramen: Vyzkoušíte tuto exotickou japonskou polévku?
Ramen je velmi oblíbená exotická polévka, která pochází z Japonska. Oproti našemu českému vývaru se v mnohém liší, i přesto si ji ale zamilovali lidé po celém světě. Vyzkoušíte tento recept i vy?
Vývar
Jako u každé polévky, i zde je základem vývar. Ten připravte tak, jak jste zvyklí, z kuřecího masa. Jakmile je maso uvařené, dejte ho stranou a nakrájejte ho na kousky. Do vývaru pak přidejte na kolečka nakrájený pórek, mrkev a cibulku (vše můžete ještě předtím orestovat). Poté přidejte zázvor, česnek a řasu kombu, a asi 1 hodinu vařte. Nakonec vývar přeceďte a vmíchejte sójovou omáčku.
Další přísady
Ve vývaru uvařte nudle, které poté opět vyndejte. Mezitím uvařte vejce, a kukuřici s houbami šitake krátce orestujte na oleji. Uvařená vejce ihned schlaďte pod studenou vodou, oloupejte je a překrojte.
Servírování
Na dno hlubší misky dejte uvařené nudle. Na nudle poté narovnejte rozkrojené vejce, nakrájené maso a uvařenou zeleninu. Přidejte houby a nasekanou čerstvou pažitku a nakonec vše zalijte vývarem. Polévku podávejte horkou.
zdroj: toprecepty, recepty, freshiprima