Recept na rychlou a jednoduchou omáčku ze sýra
Sýrová omáčka je velmi jednoduché a rychlé jídlo, které navíc můžete uvařit podle vlastních představ. Zejména milovníci sýru si tento recept nepochybně zamilují, vyzkoušíte ho tedy i vy?
Jaký sýr zvolit?
Na sýrovou omáčku můžete použít téměř jakýkoliv druh sýru – a ano, včetně taveného. Nevhodné jsou především olomoucké syrečky, ale pokud je máte rádi, stojí za to je v omáčce vyzkoušet. Doporučujeme ale zejména tvrdé sýry.
Omáčka
Do hrnce nalijte šlehačku, zahřejte ji a přidejte nastrouhaný tvrdý sýr, případně kousky nakrájeného taveného, nebo jiného sýru. Tuto směs poté ochuťte solí, pepřem, a přidejte bazalku, oregano a tymián. Omáčku neustále míchejte, dokud se sýry nerozpustí a omáčka nezačne houstnout. Pokud je to třeba, přidejte lžíci mouky s mlékem na zhoustnutí.
Pro zajímavější chuť
Pokud se vám klasická sýrová omáčka zdá nudná, můžete si ji trochu zpestřit. Stačí do směsi sýrů přidat například nivu, nebo pár stroužků česneku, který omáčku krásně provoní. Nakonec omáčku podávejte s těstovinami, a pro zajímavější chuť jí můžete dozdobit kousky slaniny.
zdroj: toprecepty, recepty, vareni