Snídejte zdravě: Vyzkoušejte recept na tuto vynikající zapečenou ovesnou kaši s bobulemi
Ozvláštněte obyčejné ovesné vločky tímto speciálním receptem plným bobulí, který je ideální pro zábavu. Příprava této úžasné snídaně vám zabere pouhých 15 minut, a pak se pohodlně usaďte a nechte troubu, ať udělá zbytek práce.
Kaše, co vás skvěle nastartuje
Krémová směs z vajec a mléka ochucená javorovým sirupem, vanilkou a muškátovým oříškem promění ovesné vločky v nadýchané pečené potěšení. Rozmixované bobule se během pečení změní na džem a křupavé plátky mandlí dodají další vrstvu textury a chuti. Použijte libovolné bobulovité ovoce, které máte po ruce, klidně i mražené.
Ingredience
- 3 velká vejce
- 3 ½ šálku plnotučného mléka
- ¼ šálku javorového sirupu
- 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
- ½ lžičky mletého muškátového oříšku
- ¼ šálku másla
- 4 šálky ovesných vloček
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 2 šálky smíšených bobulí, v případě jahod nakrájených na plátky
- ½ šálku plátkovaných mandlí, lehce opražených
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C. Pekáč nebo zapékací mísu vymažte máslem.
- Ve velké míse vyšlehejte vejce, mléko, sirup, vanilku, muškátový oříšek a 2 lžíce rozpuštěného másla. Přidejte ovesné vločky, prášek do pečiva a sůl; promíchejte. Přeneste do zapékací misky.
- Navrch dejte bobule a mandle.
- Pečte 40 až 45 minut, dokud střed lehce nezezlátne.
- Nechte 10 minut odpočívat.
- Pokapejte nebo potřete zbývajícími 2 lžícemi rozpuštěného másla.
- Podávejte se sirupem.
Zdroj: redakce, Instagram