Snídejte zdravě: Vyzkoušejte recept na tuto vynikající zapečenou ovesnou kaši s bobulemi

Přidat na Seznam.cz

Ozvláštněte obyčejné ovesné vločky tímto speciálním receptem plným bobulí, který je ideální pro zábavu. Příprava této úžasné snídaně vám zabere pouhých 15 minut, a pak se pohodlně usaďte a nechte troubu, ať udělá zbytek práce.

Kaše, co vás skvěle nastartuje

Krémová směs z vajec a mléka ochucená javorovým sirupem, vanilkou a muškátovým oříškem promění ovesné vločky v nadýchané pečené potěšení. Rozmixované bobule se během pečení změní na džem a křupavé plátky mandlí dodají další vrstvu textury a chuti. Použijte libovolné bobulovité ovoce, které máte po ruce, klidně i mražené.

Ingredience

  • 3 velká vejce
  • 3 ½ šálku plnotučného mléka
  • ¼ šálku javorového sirupu
  • 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • ½ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ¼ šálku másla
  • 4 šálky ovesných vloček
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 2 šálky smíšených bobulí, v případě jahod nakrájených na plátky
  • ½ šálku plátkovaných mandlí, lehce opražených

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C. Pekáč nebo zapékací mísu vymažte máslem.
  • Ve velké míse vyšlehejte vejce, mléko, sirup, vanilku, muškátový oříšek a 2 lžíce rozpuštěného másla. Přidejte ovesné vločky, prášek do pečiva a sůl; promíchejte. Přeneste do zapékací misky.
  • Navrch dejte bobule a mandle.
  • Pečte 40 až 45 minut, dokud střed lehce nezezlátne.
  • Nechte 10 minut odpočívat.
  • Pokapejte nebo potřete zbývajícími 2 lžícemi rozpuštěného másla.
  • Podávejte se sirupem.

Zdroj: redakce, Instagram