Ovesné sušenky s rozinkami

Přidat na Seznam.cz

Ovesné sušenky s rozinkami jako od babičky! Podávejte je se sklenicí mléka a vychutnejte si ovesné sušenky, které vás vrátí do dětství, doporučují kuchařští odborníci z webu Better Homes & Gardens.

Ingredience

1 hrnek změklého másla

1 ½ hrnku baleného hnědého cukru

1 lžička jedlé sody

1 lžička mleté skořice

½ lžičky soli

2 vejce

1 lžička vanilky

1 ½ hrnku univerzální mouky

3 hrnky suchých nebo rychle povařených ovesných vloček

1 hrnek rozinek

Postup

Předehřejte troubu na 177 °C. Ve velké míse šlehejte máslo elektrickým mixérem při střední až vysoké rychlosti po dobu 30 sekund. Přidejte hnědý cukr, jedlou sodu, skořici a sůl. Šlehejte, dokud se nespojí, a občas seškrábněte stěny mísy. Do směsi zašlehejte vejce a vanilku. Do směsi zašlehejte co nejvíce mouky pomocí mixéru. Vmíchejte zbývající mouku. Vmíchejte ovesné vločky a rozinky.

Těsto nakapejte po zaokrouhlených lžičkách nebo lžících 5 cm od sebe na nevymazané plechy na sušenky. Nebo těsto vhoďte pomocí naběračky 7 cm od sebe na nevymaštěné plechy.

Pečte v předehřáté troubě asi 8 minut nebo dokud nejsou okraje světle hnědé a středy se nezdají být pevné. Na plechu nechte 2 minuty vychladnout. Přeneste na drátěnou mřížku a nechte zcela vychladnout.

Vychází na 72 ks sušenek případně 36 ks, pokud jsou sušenky větší.

Uschování

Přikryjte je a uložte do vzduchotěsné nádoby. Skladujte při pokojové teplotě až 3 dny nebo zmrazte až na 3 měsíce.

Výživové údaje

83 kalorií, 3 g tuků celkem, 2 g nasycených tuků, 12 mg cholesterolu, 60 mg sodíku, 12 g sacharidů celkem, 6 g cukru celkem, 2 g bílkovin

Stručné údaje

Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení: 8 min.
Celkový čas: 38 minut
Počet porcí: 72

Zdroj: Better Homes & Gardens, YouTube