Zbývá vám cukroví? Nevyhazujte ho! Známe pár tipů, jak ho využít

Přidat na Seznam.cz

Ačkoliv už v mnohých domácnostech Vánoce skončily, stále je cukroví více než dost. Co ale s ním? Pokud nedokážete všechno sníst, poradíme vám, jak ho využít! Určitě ho ale nevyhazujte!

Upečte z něj dezert

Ze zbylého cukroví můžete udělat cheesecake. Na něj se ideálně hodí linecké, nebo slepované cukroví. To rozdrťte, a přidejte trochu rozpuštěného másla. Vzniklou drobenku poté dejte do formy, a prsty ji utlačte. Tento korpus pak pečte asi 15 minut na 170 stupňů, a mezitím si připravte náplň. Tu připravíte z tvarohu, vanilky, cukru a vajec. Směs důkladně promíchejte, a přidejte do korpusu. Celý dezert pečte na 170 stupňů asi 50 minut, a máte hotovo!

Dobrý skutek

Pokud vás napadá, že cukroví hodíte ptákům, raději na to zapomeňte. Zdá se to být jako šlechetné gesto, ovšem ptáků se může značně přitížit, nebo můžou zemřít. Můžete ale zvolit jiný dobrý skutek – charita. Cukroví můžete nabídnout charitě, která ho předá potřebným. Případně, pokud máte ve svém okolí někoho, kdo by cukroví ocenil, například bezdomovce, nabídněte mu jej.

Mrazák

Samozřejmě se zde nabízí možnost cukroví zamrazit. V průběhu roku si tak můžete kdykoliv dopřát chuť Vánoc, kdykoliv si jen vzpomenete. Dejte ale pozor na to, v čem cukroví uskladníte. Ideální jsou vzduchotěsné nádoby a sáčky, které zamezí tomu, aby cukroví natáhlo jiné pachy okolních potravin. Nechcete přece vanilkové rohlíčky s vůní vepřového.

zdroj: nasregion, bydleniinstory, blesk