Prozradíme vám pět jídel, která pomáhají předcházet rakovině

Přidat na Seznam.cz

Chcete delší, zdravější a šťastnější život? Vyhněte se rakovině. O potravinách, které slouží k její prevenci, píše Fox News.

Dodávání dostatečného množství živin našemu tělu v boji proti nemocem a prevenci některých druhů rakoviny je začátek. Které potraviny byste však měli zařadit do jídelníčku, abyste měli co největší šanci vyhnout se rakovině?

Klíčky

Klíčky patří mezi nejzdravější syrové potraviny, které můžeme konzumovat. Různé klíčky, jako jsou vojtěška nebo ředkvičky, jsou sice vynikajícím zdrojem výživy, ale z hlediska prevence a léčby rakoviny kralují klíčky brokolice.

Šálek a půl brokolicových klíčků denně může snížit šance na vznik rakoviny až o 50 %!

Zelenina

Všechny druhy zeleniny, jako je špenát, kapusta, římská kapusta, brokolice, růžičková kapusta a zelený salát, poskytnou dodatečnou ochranu před rakovinou. Právě zelené potraviny nejúčinněji chrání před rakovinou, jsou zdravé pro srdce a zabraňují vzniku obezity.

Rajčata

Rajčata jsou nejlepším základem prevence rakoviny prostaty u mužů. Ještě lepší jsou cherry rajčata, neboť většina výživových hodnot se nachází ve slupce.

Zelený čaj

Vyměňte svůj ranní šálek kávy za zelený čaj. Ten má blahodárné účinky na zdraví. Nejen, že pomáhá předcházet rakovině, ale také má antivirové a antibakteriální vlastnosti. Je také skvělý na hubnutí a imunitu.

Ořechy a semínka

Mandle jsou skvělým zdrojem bílkovin, vlákniny a vitaminu E. Lněná semínka poskytují nepřeberné množství živin, které pomáhají předcházet rakovině, například omega-3 mastné kyseliny.

Několika lžícemi moučky ze lněných semínek denně můžete také podpořit zářivou pleť, energii, posílit imunitní systém a zmírnit záněty trávicího ústrojí.

Zdroj: foxnews.com